Difference between revisions of "Frequently Asked Questions"

From LinuxMCE
Jump to: navigation, search
m (LMCE loses it's Network connection during the install: typ-o)
m
Line 1: Line 1:
+
*[[What hardware I will need]]
 +
*[[Tested good hardware]]
 +
*[[Tested bad hardware]]
 +
*[[Development status for all modules]]
 +
*[[What does an appliance solution like LinuxMCE cost?]]
 +
*[[Is LinuxMCE an appliance or software solution?]]
 +
*[[Do I need LinuxMCE?  Can I use the projects by themselves?]]
 +
*[[How do I login to a Linux console?]]
 +
*[[How are media files organized?]]
 +
*[[I can't access my media files over the network]]
 +
*[[Reset the password for the LinuxMCE Admin site]]
 +
*[[What if you don't have a driver for my home automation device]]
 +
*[[What scenarios are created automatically?]]
 +
*[[I'm a Linux user already.  Should I use LinuxMCE's distribution]]
 +
*[[Encrypted DVD's|Why doesn't LinuxMCE support encrypted DVD's?]]
 +
 
 
=== Orbiter cannot register with the router. please try again later. ===
 
=== Orbiter cannot register with the router. please try again later. ===
 
I've seen this error before if the Asterisk was disabled:
 
I've seen this error before if the Asterisk was disabled:

Revision as of 10:16, 15 September 2007

Orbiter cannot register with the router. please try again later.

I've seen this error before if the Asterisk was disabled: go to the web admin page (type your core's IP in a browser) and from the upper menu, choose wizard / devices / core and see if the 'Asterisk' check-box is checked.
Once I've checked it again, at the next reload, the error dissappeared.

But it might be another reason for it, too. [1]

E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)

maybe this will do the trick:
1. clean apt-get: apt-get clean
2. go to /var/lib/apt/lists and do mv lock lock.old.

then , rerun the installer. [2]

How to change LMCE's DHCP settings

Go to Web Admin -> Advanced -> Network -> Network Settings [3]

If you go to the "devices tree" in the LinuxMCE Admin Website you can see that the top level devices have MAC- and IP- addresses specified [4]

LMCE loses its Network connection during the install

  1. Just go to a terminal and sudo ifdown eth0 and sudo ifup eth0 this should reconnect to internet. [5]
  2. To solve this just re-boot and re-start the LMCE installer when it loses connection, then it'll go all the way through. [6]
  3. Do sudo apt-get install arping before starting the LMCE installer, reboot first and make sure you are still connected to the net. [7]

The installer downloaded from the website doesn't work

Make sure you are using the MCE installer from the CD's Not from the link on the web site, the one the web site is for ubuntu 6.10

If you used the one from the link on the website. Delete the install script and install the one from the CD. [8]