Sony KDL-46W4500

From LinuxMCE
Revision as of 17:26, 9 July 2012 by Viking (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search
Version Status Date Updated Updated By
710 Unknown N/A N/A
810 Unknown N/A N/A
1004 Unknown N/A N/A
1204 Unknown N/A N/A
1404 Unknown N/A N/A
Usage Information

I am using an European version this TV and will try to describe problems I have here.

Connected to a Nvidia 7300GT with an DVI to HDMI cable.

NOTE that the 50 Hz modelines will probably not work if you try to connect to a non-HDMI port on the Sony TV (i.e. the PC input). The Sony KDL-46WE5 (which is supposed to be very similar to this model) would not display 1920x1080 50Hz modelines when the PC was connected to the PC input on the TV. This failure happened was using a VGA DB15 video cable attached to a DVI-DB15 converter - the graphics card in my PC has 2xDVI ports. Once an DVI-HDMI converter and HDMI cable was used then the 50Hz modelines worked properly. The Sony manual has a single table for the graphics modes supported by the PC and HDMI inputs- this would lead you to believe that PC input and the HDMI inputs all support the same graphics modes but they don't. (Indulis' experience)

I was not able to get the TV setup to 1080p with 50hz, so I chose 1080p and 60hz. Then afterwards I changed the xorg.conf and changed/added the folowing lines :

Option         "UseEDIDDpi" "false"
Option         "UseEDID" "true"
Modes           "1920x1080_50_1" "1920x1080_50_0" "1920x1080_50" "1920x1080" "1920x1080_50i"
VertRefresh     49-51

and rebooted. After that I had 50hz.

The line "1920x1080_50" uses the EDID information it gets of the TV and sets things up correctly. In the /var/log/Xorg.0.log you can then see that it chooses the right resolution.

"UseEDIDDpi" "false" is important, otherwise you will get very small unreadable characters.



Alternate solution (I used first).

I was not able to get the TV setup to 1080p with 50hz, so I choosed 1080p and 60hz. Then afterwards I changed the xorg.conf to the right 1080p@50hz Modeline i found in the HDTV list in the MythTV modeline database.

       # 1920x1080 @ 50 Hz (EDID) HSync: 56.25 kHz
       ModeLine "1920x1080" 148.50 1920 2448 2496 2640 1080 1084 1089 1125 +HSync +VSync

And changed the VertRefresh to :

       VertRefresh     49-51

and rebooted. After that I had 50hz.


My latest xorg.conf


   Section "ServerLayout"
   		Identifier      "XFree86 Configured"
   		Screen    0     "Screen0"       0 0
   		InputDevice     "Mouse0"        "CorePointer"
   		InputDevice     "Keyboard0"     "CoreKeyboard"
   EndSection
   
   Section "Files"
   #       RgbPath         "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
   		ModulePath      "/usr/lib/xorg/modules"
   		FontPath        "/usr/share/fonts/X11"
   		FontPath        "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
   		FontPath        "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/"
   		FontPath        "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
   		FontPath        "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/"
   		FontPath        "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
   		FontPath        "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
   EndSection
   
   Section "Module"
   		Load    "dbe"
   		Load    "extmod"
   		Load    "record"
   		Load    "xtrap"
   		Load    "speedo"
   		Load    "type1"
   		Load    "glx"
   		Load    "int10"
   		Load    "v4l"
   EndSection
   
   Section "InputDevice"
   		Identifier      "Keyboard0"
   		Driver          "keyboard"
   		Option          "XkbLayout"             "us"
   		Option          "XkbVariant"    "basic"
   		Option          "XkbModel"              "pc105"
   EndSection
   
   Section "InputDevice"
   		Identifier      "Mouse0"
   		Driver          "mouse"
   		Option          "Protocol"              "auto"
   		Option          "Device"                "/dev/input/mice"
   		Option          "ZAxisMapping"  "4 5"
   EndSection
   
   Section "Monitor"
   		Identifier      "Monitor0"
   		VendorName      "Sony"
   		ModelName       "46"
   
   		# 1920x1080p @ 50Hz (EIA/CEA-861B)
   		# ModeLine "1920x1080@50" 148.500 1920 2448 2492 2640 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
   		# 1920x1080p @ 60Hz (EIA/CEA-861B)
   		ModeLine "1920x1080@60" 148.500 1920 2008 2052 2200 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
   		# 1920x1080p @ 24Hz (EIA/CEA-861B)
   		ModeLine "1920x1080@24" 74.250 1920 2558 2602 2750 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
   		# 1920x1080p @ 23.976Hz (EIA/CEA-861B)
   		ModeLine "1920x1080@23.976" 74.175 1920 2558 2602 2750 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
   		# 1920x1080i @ 50Hz (EIA/CEA-861B)
   		Modeline "1920x1080@50i" 74.250 1920 2448 2492 2640 1080 1085 1095 1125 +hsync +vsync Interlace
   		# 1920x1080i @ 60Hz (EIA/CEA-861B)
   		Modeline "1920x1080@60i" 74.250 1920 2008 2052 2200 1080 1085 1095 1125 +hsync +vsync interlace
   		# 1920x1080p @ 59.94Hz (EIA/CEA-861B)
   		ModeLine "1920x1080@59.94" 148.350 1920 2008 2052 2200 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
   		# 1920x1080i @ 59.94Hz (EIA/CEA-861B)
   		Modeline "1920x1080@59.94i" 74.175 1920 2008 2052 2200 1080 1085 1095 1125 +hsync +vsync Interlace
   		# 1920x1080p @ 25Hz (EIA/CEA-861B)
   		ModeLine "1920x1080@25" 74.250 1920 2448 2492 2640 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
   		# 1920x1080p @ 29.97Hz (EIA/CEA-861B)
   		ModeLine "1920x1080@29.97" 74.175 1920 2008 2052 2200 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
   		# 1920x1080p @ 30Hz (EIA/CEA-861B)
   		ModeLine "1920x1080@30" 74.250 1920 2008 2052 2200 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
   		HorizSync       20.0 - 150.0
   		VertRefresh     23.0 - 90.0
   		Option "ExactModeTimingsDVI" "True"
   		Option "UseEDIDFreqs" "FALSE"
   		Option "UseEDIDDpi" "FALSE"
   		#!# Option "ModeValidation" "NoEdidModes"
   EndSection
   
   Section "Device"
   		### Available Driver options are:-
   		### Values: : integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
   		### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
   		### [arg]: arg optional
   		#Option         "NoAccel"                               # [<bool>]
   		#Option         "SWcursor"                              # [<bool>]
   		#Option         "ColorKey"                              # <i>
   		#Option         "CacheLines"                    # <i>
   		#Option         "Dac6Bit"                               # [<bool>]
   		#Option         "DRI"                                   # [<bool>]
   		#Option         "NoDDC"                                 # [<bool>]
   		#Option         "ShowCache"                             # [<bool>]
   		#Option         "XvMCSurfaces"                  # <i>
   		Identifier      "Card0"
   		Driver          "nvidia"
   		VendorName      "Unknown Vendor Name"
   		BoardName       "Unknown Board Name"
   		Option          "LinearAlloc"           "16384"
   		#BusID          "PCI:0:2:0"
   #       Option          "NoDDC"                         "true"
   		Option "XvmcUsesTextures" "true"
   		Option "renderAccel" "true"
   		Option "NoDDCValue"
   		# Option "UseEDID" "false"
   		Option "UseEDID" "true"
   		Option "UseEDIDDpi" "false"
   		## Option         "TripleBuffer" "True"
   		Option "ExactModeTimingsDVI" "true"
   		Option "NoLogo" "true"
   		Option "NoBandWidthTest" "true"
   		Option "ModeValidation" "NoDFPNativeResolutionCheck, NoEdidMaxPClkCheck, NoMaxPClkCheck, AllowInterlacedModes, AllowNon60HzDFPModes,NoEdidModes"
   		## Option "ModeValidation" "NoVertRefreshCheck, NoDFPNativeResolutionCheck, NoEdidMaxPClkCheck, NoMaxPClkCheck, AllowInterlacedModes, AllowNon60HzDFPModes"
   
   		Option "DynamicTwinView" "false"
   		Option "UseEvents" "true"
   		## CJA Maybe remove ?
   		Option "AllowGLXWithComposite" "true"
   		Option "AddARGBGLXVisuals" "true"
   		Option          "ConnectedMonitor" "DFP"
   EndSection
   
   Section "Screen"
   		Identifier      "Screen0"
   		Device          "Card0"
   		Monitor         "Monitor0"
   		DefaultDepth    24
   		Option      "FlatPanelProperties" "Scaling = Native"
   		Option      "TwinView" "0"
   		SubSection "Display"
   				## Modes                "1920x1080_50i" "1920x1080_50i_0" "1920x1080_my50i"
   				## Virtual              1920 1080
   				Depth     24
   				Modes "1920x1080@50i" "1920x1080@50" "1920x1080@60" "1920x1080@24" "1920x1080@23.976"
   				Modes "1920x1080@60i" "1920x1080@59.94" "1920x1080@59.94i"
   				Modes "1920x1080@25" "1920x1080@29.97" "1920x1080@30"
   		EndSubSection
   		Option "XvmcUsesTextures" "true"
   		Option "renderAccel" "true"
   		Option "NoDDCValue"
   		# Option "UseEDID" "false"
   		Option "UseEDID" "true"
   		Option "UseEDIDDpi" "false"
   		Option "ExactModeTimingsDVI" "true"
   		Option "NoLogo" "true"
   		Option "NoBandWidthTest" "true"
   		Option "ModeValidation" "NoDFPNativeResolutionCheck, NoEdidMaxPClkCheck, NoMaxPClkCheck, AllowInterlacedModes, AllowNon60HzDFPModes,NoEdidModes"
   		## Option "ModeValidation" "NoVertRefreshCheck, NoDFPNativeResolutionCheck, NoEdidMaxPClkCheck, NoMaxPClkCheck, AllowInterlacedModes, AllowNon60HzDFPModes"
   		Option "DynamicTwinView" "false"
   		Option "UseEvents" "true"
   		## CJA Maybe remove ?
   		Option "AllowGLXWithComposite" "true"
   		Option "AddARGBGLXVisuals" "true"
   		Option  "TVStandard"    "1080p (16:9)"
   EndSection
   
   Section "ServerFlags"
   		Option  "AllowMouseOpenFail"    "true"
   		Option  "AutoAddDevices"        "false"
   		Option  "BlankTime"             "0"
   		Option  "StandbyTime"   "0"
   		Option  "SuspendTime"   "0"
   		Option  "OffTime"               "0"
   		Option  "AIGLX"                 "Off"
   EndSection
   Section "ServerFlags"
   		Option "AutoAddDevices" "False"
   EndSection
   Section "ServerFlags"
   		Option "AutoAddDevices" "False"
   EndSection
   Section "ServerFlags"
   		Option "AutoAddDevices" "False"
   EndSection
   Section "ServerFlags"
   		Option "AutoAddDevices" "False"
   EndSection
   Section "Extensions"
   		Option "Composite" "false"
   		Option "RENDER" "true"
   EndSection
   Section "ServerFlags"
   		Option "AutoAddDevices" "False"
   EndSection