Troubleshooting

From LinuxMCE
Revision as of 21:26, 22 March 2009 by Ray N (Talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Reset the password for the LinuxMCE Admin site

Reset the password for the LinuxMCE Admin site

My device is not started properly

My device is not started properly

svn default properties

svn default properties

Adding new computing apps

Adding new computing apps

Installing on a new platform

Installing on a new platform

Windows|Installer for Windows

Installer for Windows

Installer Problems

Installer Problems

After installation my screen is black

After installation my screen is black

Testing and troubleshooting devices

Testing and troubleshooting devices

MDs Do Not Network (PXE) Boot

MDs Do Not Network (PXE) Boot

Internal and External networks swapped/not working

Internal and External networks swapped/not working

Orbiter cannot register with the router. please try again later.

I've seen this error before if the Asterisk was disabled: go to the web admin page (type your core's IP in a browser) and from the upper menu, choose wizard / devices / core and see if the 'Asterisk' check-box is checked. Once I've checked it again, at the next reload, the error disappeared. But it might be another reason for it, too. Forum Thread

E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)

maybe this will do the trick

  • Clean apt-get:
  apt-get clean
  • Go to /var/lib/apt/lists and do
  mv lock lock.old.
  • then , rerun the installer.

Forum Thread

How to change LMCE's DHCP settings

Go to LinuxMCE Admin Website-->Advanced-->Network-->Network Settings

If you go to the "devices tree" in the LinuxMCE Admin Website you can see that the top level devices have MAC- and IP- addresses specified

LMCE loses its Network connection during the install

  • Just go to a terminal and sudo ifdown eth0 and sudo ifup eth0 this should reconnect to internet.
  • To solve this just re-boot and re-start the LMCE installer when it loses connection, then it'll go all the way through.
  • Do sudo apt-get install arping before starting the LMCE installer, reboot first and make sure you are still connected to the net.

Applications are not started (Slimserver, Asterisk, ..)

Make sure you have a supported soundcard in the core. The AppServer device segfaults if amixer fails to detect the mixer. The fix involves adding a sound care or added a fake sound card as below:

modprobe snd-dummy

Make it permanent by adding snd-dummy to the end of /etc/modules by

vi /etc/modules

and adding snd-dummy to bottom of file.

SPDIF output only gives sound with Dolby Digital (no PCM)

Verify your mixer settings with e.g. "kmixer". Dolby Digital is not affected by the volume setting as it uses "ac3 passthrough".

Generating Orbiter suddenly slows down at some point

Set fs.file-max=200000 in /etc/sysctl.conf and run sysctl -p

The settings in AVWizard are not good and X is crashing

Reboot the computer and press SHIFT when you hear the descending beeps. The AVWizard will start again.