User:Phenigma

From LinuxMCE
Revision as of 23:31, 21 November 2009 by Phenigma (Talk | contribs) (Add MCE remote to MD and additional RAM to core)

Jump to: navigation, search


Operational System

  • 12 Oct. 2009 - Running LMCE 0810 Alpha 2.36
  • 15 Oct. 2009 - Upgrade to Alpha 2.37 caused LMCE boot scripts to be executed 2 and 3 times on startup. I tried to figure out why but couldn't narrow it down and choose to re-install from scratch to ensure there were no problems. On install I couldn't create MDs until I added the missing " to the end of /usr/pluto/bin/files.d/fstab-??.sh
  • 17 Oct. 2009 - Running LMCE0810 Alpha 2.37

Core - ASUS P4C800E-Deluxe - UI2

  • Intel P4 2.8Ghz, 2 GB RAM, 1GB LAN, Analog Audio
  • NVIDIA Geforce 6600 GT - VGA - 1280x1024
  • 120 GB SATA HDD
  • 100MB PCI NIC
  • CM11A - Removed
    • 19 Oct. 2009 - I've been fighting with a CM11A and two X10 appliance relays and I have come to the conclusion that X10 is old technology which should be taken out behind the shed and put down. I will attempt a few more times, however it looks like noise on my power lines is causing the appliance relays to turn 'ON' whenever they feel like. I've been checking logs to see if LMCE was the cause to no avail. I shut my core down today and used another X10 controller with the appliance relays, the result was the same. LMCE was not the cause. Maybe I'll try ZWave or Insteon next time I've got some disposable cash.

MD - Zotac IONITX-A-U Atom N330 1.6 Ghz - UI2

  • 2 GB RAM, 1GB LAN, Digital Audio, VGA - 720P
  • 25 Oct. 2009 - Running libxine with VDPAU. Works well, no artifacts, tearing with 1080P material.
  • USB-UIRT
  • Toshiba Plasma TV - 42HP86 - VGA
  • Yamaha AV Receiver - HTR-5760 - DD/DTS 5.1/PCM via S/PDIF
  • X10 Appliance Module (Floor Lamp) - Removed
  • Mediagate MCE Remote - Initial thoughts 21 Nov. 2009 - I'm not sure what/if some of the buttons are supposed to do in LMCE yet...

MD - ASUS EeeBox B202 Atom 230 1.6 Ghz - UI2

  • 1 GB RAM, 1GB LAN, Analog Audio, VGA - 1024x768
  • 20 Oct. 2009 - UI2, PSS is enabled, no crashing or freezing (so far).
    • Intel Graphics Driver 2.9.0, Xorg 1.6, Kernel 2.6.31-14
    • The Xorg upgrade kills any local keyboard or mouse control of the Onscreen Orbiter (I don't expect to be able to rectify this).
    • The PSS is much nicer than looking at UI1 and I always use the Nokia for control here anyways.
  • Powered PC Speakers

Orbiters

  • WebDT 366
  • Nokia N800
  • Toshiba Portege Touchscreen Tablet

Networking

  • Linksys WRT350N - DD-WRT v24sp1
    • Internet Firewall
    • Asterisk 1.4 Server - SIP line (not yet controlled by LMCE)
  • 2 x D-Link 8-Port Gigabit Green switches
  • Linksys PAP2T-NA ATA

File Server

  • ASUS K8V-SE Deluxe
    • AMD Athlon 3000, 1GB RAM, 1GB LAN
  • PCI 100MB NIC
  • 3TB SATA HDDs - RAID5

Network Map

  • This map may seem rather complicated at first but is built this way out of necessity. I had a pre-existing network which serves my wife and I, my father and our tenants. The existing network had to remain stable throughout my learning curve with LMCE and could not be down for a 4 hour re-install, or more... As I am able, and stability permits, I will migrate devices to the LMCE network.
  • The Ubuntu NAS exists within both networks to serve files to pcs in the original network as well as the LMCE network.
  • The laptops attach wirelessly to the LMCE network to run Windows Orbiter.

Xnetmap.jpg