Difference between revisions of "User:UNi"

From LinuxMCE
Jump to: navigation, search
m ('''Automation''')
m (MOTHERBOARD)
 
(6 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 7: Line 7:
 
= '''LinuxMCE''' =
 
= '''LinuxMCE''' =
  
After experimenting with LMCE, I'm not convinced that Linux is more stable than Windows as I've had multiple crashes and weirdness going on with this product. I've finally got it stabilized somewhat after killing a few Processes that run by default, namely Motion / motion and ScreenSaver.
+
After having major crashing issues with LMCE, I found that it didn't like my video card so much (though others recommended it...); it would crash X-Windows.  Also video card was sharing an interrupt with my NIC. I have resolved these issues by going back to my initial build Video Card, and installing a new NIC which doesn't try to mate with my Vid Card's interrupt.  My box is very stable now and never crashes and I'm really enjoying LMCE now.
  
  
Line 35: Line 35:
 
[[ASUS P5NSLI LGA 775 NVIDIA nForce 570 SLI Intel Edition ATX Intel Motherboard]]
 
[[ASUS P5NSLI LGA 775 NVIDIA nForce 570 SLI Intel Edition ATX Intel Motherboard]]
  
** This motherboard seems to work but I got a ton of "rtc: lost some interrupts at 1024Hz" in Syslog and no one seems to know why...
+
* This motherboard seems to work but I got a ton of "rtc: lost some interrupts at 1024Hz" in Syslog and no one seems to know why...it resolved itself in 810 Alpha.
  
  
Line 57: Line 57:
  
 
2GB Infineon CL5
 
2GB Infineon CL5
 +
 +
==== Video Card ====
 +
 +
BFG Tech BFGR76256GTOCE GeForce 7600GT 256MB
  
 
==== STORAGE ====
 
==== STORAGE ====
Line 73: Line 77:
 
==== OTHER ====
 
==== OTHER ====
  
CPU-FAN:  
+
CPU-FAN:
 
+
  
 
== '''Media Directors''' ==
 
== '''Media Directors''' ==
Line 84: Line 87:
 
= '''Automation''' =
 
= '''Automation''' =
  
* Added a Linksys Wireless camera and enabled motion module
+
* Added a Linksys Wireless-G Internet Video Camera WVC54GCA, and enabled motion module

Latest revision as of 23:54, 30 July 2009


About Me

I've been working with OpenBSD and Linux for 10 years, but never delved into X-Windows as I use OBSD mainly for LAMP functions. I live in Northern California (NorCAL) and work as a Network Engineer.

LinuxMCE

After having major crashing issues with LMCE, I found that it didn't like my video card so much (though others recommended it...); it would crash X-Windows. Also video card was sharing an interrupt with my NIC. I have resolved these issues by going back to my initial build Video Card, and installing a new NIC which doesn't try to mate with my Vid Card's interrupt. My box is very stable now and never crashes and I'm really enjoying LMCE now.


Next Steps

  • setup a MD after I'm sure the Core is stable and maybe wait until 810 before investing any more moola

Configuration

Core

Components:

CPU

Intel Dual-Core

MOTHERBOARD

ASUS P5NSLI LGA 775 NVIDIA nForce 570 SLI Intel Edition ATX Intel Motherboard

  • This motherboard seems to work but I got a ton of "rtc: lost some interrupts at 1024Hz" in Syslog and no one seems to know why...it resolved itself in 810 Alpha.


  • µATX
  • 4x DDR2 Slot
  • GF 7600
  • onboard 5.1 Audio
  • 1x Gigabit Marvell LAN
  • 1x PCI-E 16x
  • 2x PCI-E 1x
  • 1x PCI

RAM

2GB Infineon CL5

Video Card

BFG Tech BFGR76256GTOCE GeForce 7600GT 256MB

STORAGE

Western Digital Caviar SE16 WD2500KS 250GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s Hard Drive - OEM


PSU

CASE

Enermax


OTHER

CPU-FAN:

Media Directors

none so far


Automation

  • Added a Linksys Wireless-G Internet Video Camera WVC54GCA, and enabled motion module