Difference between revisions of "Known Issues 0710 Beta4"

From LinuxMCE
Jump to: navigation, search
(formatting)
 
(9 intermediate revisions by 7 users not shown)
Line 1: Line 1:
* "Failed to get IVTV video driver" message on status window on Orbiter. This is because IVTV package fails to install.This can probably be safely ignored as the IVTV driver is now built into the Linux kernel.
+
*NOTE: This information not valid anymore!! (only valid for 710, and you should not be using that version anymore)
 +
 
 +
* "Failed to get IVTV video driver" message on status window on Orbiter. This is because IVTV package fails to install.This can be safely ignored as the IVTV driver is now built into the Linux kernel.
  
  
Line 7: Line 9:
 
* nVidia 7150 + and some 6150 and 7050 systems have high cpu problem. This causes high Xorg usage with MythTV + Xine, unless V-Sync disabled. On machines with SSE (most modern CPUs), the solution is to install nvidia drivers 169.12 and add
 
* nVidia 7150 + and some 6150 and 7050 systems have high cpu problem. This causes high Xorg usage with MythTV + Xine, unless V-Sync disabled. On machines with SSE (most modern CPUs), the solution is to install nvidia drivers 169.12 and add
 
  Option "UseEvents" "true"  
 
  Option "UseEvents" "true"  
to the video device section of the /etc/xorg.conf file. Then you can fully enable v-sync in nvidia-settings without drowning the CPU.
+
to the video device section of the /etc/xorg.conf file. Then you can fully enable v-sync in nvidia-settings without drowning the CPU. A fix for this has been committed.
 
+
  
* Zwave children have the device data's and room reseted after reload router. A fixed was committed (svn rev #19914) in General Info Plugin for this. To fix this on your machine, follow the steps:
+
* Zwave children have the device data's and room reset after reload router. A fix was committed (svn rev #19914) to the General Info Plugin for this. To fix this on your machine, follow these steps:
 
''- cd /usr/pluto/bin''
 
''- cd /usr/pluto/bin''
  
Line 24: Line 25:
  
  
* Sorting by genre, performed etc. doesn't work correctly. A fixed was committed (svn rev #19953) in Media Plugin for this. Also, now you can rip audio cd and play it in track order (the track number attribute will be attach to audio files). To fix this on your machine, follow the steps:
+
* Sorting by genre, performed etc. doesn't work correctly. A fix was committed (svn rev #19953) for the Media Plugin for this. Also, now you can rip an audio CD and play it in track order (the track number attribute will be attach to audio files). To fix this on your machine, follow these steps:
  
 
''- cd /usr/pluto/bin''
 
''- cd /usr/pluto/bin''
Line 39: Line 40:
  
  
* MythTV affects performance of system because of too verbose logging, sometimes even freezing. The fix was commited (svn rev #19965). To fix it on your machine, follow the steps
+
* MythTV affects performance of system because of too verbose logging, sometimes even freezing. The fix has been commited (svn rev #19965). To fix it on your machine, follow the steps
  
 
''- cd /usr/pluto/bin''
 
''- cd /usr/pluto/bin''
Line 58: Line 59:
 
* Asterisk/FreePBX (automatic) configuration seems to be broken.  It fails to accept incoming calls, the following error is logged:
 
* Asterisk/FreePBX (automatic) configuration seems to be broken.  It fails to accept incoming calls, the following error is logged:
 
  [Mar  6 23:11:25] WARNING[19471] pbx.c: Channel 'SIP/0878700000-081dffa8' sent into invalid extension '102' in context 'custom-linuxmce', but no invalid handler
 
  [Mar  6 23:11:25] WARNING[19471] pbx.c: Channel 'SIP/0878700000-081dffa8' sent into invalid extension '102' in context 'custom-linuxmce', but no invalid handler
 +
See http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=4850.msg28369#msg28369 on how to fix this.
  
  
Line 64: Line 66:
  
 
* DVDs fail to play on the M/D but play OK on the Core.  
 
* DVDs fail to play on the M/D but play OK on the Core.  
This is caused by the bug in the mounting script which is fixed already in the SVN. See the instruction how to patch your M/Ds in this post: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=4585.msg27572#msg27572
+
This is caused by the bug in the mounting script which is fixed in svn. See the instruction how to patch your M/Ds in this post: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=4585.msg27572#msg27572
 +
 
 +
* CM11A fixes:
 +
 
 +
'' - download TAR file [http://www.mediafire.com/?lkzl4ddwniz for AMD64] or [http://www.k-net.eu.org/lmce/cm11a-x86.tgz here for i386]
 +
 
 +
'' - copy libSerial.so to /usr/pluto/lib
 +
 
 +
'' - copy CM11A and Lighting_Plugin.so to /usr/pluto/bin
 +
 
 +
'''DO NOT FORGET BACKUP ORIGINAL FILES!'''
 +
 
 +
'' - reload router

Latest revision as of 21:58, 25 April 2014

  • NOTE: This information not valid anymore!! (only valid for 710, and you should not be using that version anymore)
  • "Failed to get IVTV video driver" message on status window on Orbiter. This is because IVTV package fails to install.This can be safely ignored as the IVTV driver is now built into the Linux kernel.


  • VIA video support is a bit lame at the moment: Cursor leaves dandruff with OpenChrome drivers (fix is to enable SWCursor in xorg.conf, need to make default), MythTV menu text not always drawn with VIA proprietary drivers


  • nVidia 7150 + and some 6150 and 7050 systems have high cpu problem. This causes high Xorg usage with MythTV + Xine, unless V-Sync disabled. On machines with SSE (most modern CPUs), the solution is to install nvidia drivers 169.12 and add
Option "UseEvents" "true" 

to the video device section of the /etc/xorg.conf file. Then you can fully enable v-sync in nvidia-settings without drowning the CPU. A fix for this has been committed.

  • Zwave children have the device data's and room reset after reload router. A fix was committed (svn rev #19914) to the General Info Plugin for this. To fix this on your machine, follow these steps:

- cd /usr/pluto/bin

- mv General_Info_Plugin.so General_Info_Plugin.so.orig

- wget -c ftp://builder32.linuxmce.com/Download/GIP-beta4-fix/i386/General_Info_Plugin.so (for i386)

or

- wget -c ftp://builder32.linuxmce.com/Download/GIP-beta4-fix/x86_64/General_Info_Plugin.so (for amd64)

- reload router


  • Sorting by genre, performed etc. doesn't work correctly. A fix was committed (svn rev #19953) for the Media Plugin for this. Also, now you can rip an audio CD and play it in track order (the track number attribute will be attach to audio files). To fix this on your machine, follow these steps:

- cd /usr/pluto/bin

- mv Media_Plugin.so Media_Plugin.so.orig

- wget -c ftp://builder32.linuxmce.com/Download/Media_Plugin-beta4-fix/i386/Media_Plugin.so (for i386)

or

- wget -c ftp://builder32.linuxmce.com/Download/Media_Plugin-beta4-fix/x86_64/Media_Plugin.so (for amd64)

- reload router


  • MythTV affects performance of system because of too verbose logging, sometimes even freezing. The fix has been commited (svn rev #19965). To fix it on your machine, follow the steps

- cd /usr/pluto/bin

- mv MythTV_Player MythTV_Player.orig

- wget -c ftp://builder32.linuxmce.com/Download/MythTV_Player-beta4-fix/i386/MythTV_Player (for i386)

or

- wget -c ftp://builder32.linuxmce.com/Download/MythTV_Player-beta4-fix/x86_64/MythTV_Player (for amd64)

- chmod +x MythTV_Player

- reload router


  • Asterisk/FreePBX (automatic) configuration seems to be broken. It fails to accept incoming calls, the following error is logged:
[Mar  6 23:11:25] WARNING[19471] pbx.c: Channel 'SIP/0878700000-081dffa8' sent into invalid extension '102' in context 'custom-linuxmce', but no invalid handler

See http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=4850.msg28369#msg28369 on how to fix this.


  • Support disked MD was dropped completely in 0710


  • DVDs fail to play on the M/D but play OK on the Core.

This is caused by the bug in the mounting script which is fixed in svn. See the instruction how to patch your M/Ds in this post: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=4585.msg27572#msg27572

  • CM11A fixes:

- download TAR file for AMD64 or here for i386

- copy libSerial.so to /usr/pluto/lib

- copy CM11A and Lighting_Plugin.so to /usr/pluto/bin

DO NOT FORGET BACKUP ORIGINAL FILES!

- reload router